Повінь. За добу кількість підтоплених населених пунктів зросло до 188

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2013 19:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20319

Внаслідок опадів та сніготанення, відмічаеться підйом грунтових вод та часткове затоплення територій, господарських та житлових будинків в 188 населених пунктах.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Підтоплення зафіксоване у Вінницькій, Волинській, Хмельницький, Житомирський, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавський, Чернівецький, Чернігівській областях та м. Києві.

За інформацією Укравтодору проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено. На території Рівненської області на 2-х дорогах місцевого значення є місця переливу води. Організовано об’їзд. Зазначені ділянки доріг запроектовані під перелив води.

Станом на 07:00 6 квітня на більшості території України без істотних опадів. Опади у вигляді невеликого дощу спостерігаються у Житомирській, Закарпатській, Київській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Полтавській Івано-Франківський областях та м. Києві.

За інформацією Гідрометеорологічного центру 6 квітня відмічається подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у басейнах річок Західного Бугу, Прип’яті, малих річках Київщини, місцями на лівих притоках Дністра.

Можливе досягнення відміток початкового затоплення садиб, будинків та господарських споруд в окремих населених пунктах Підволочиського району (Тернопільська область), Волочиського району (Хмельницька область); Сокальського району (Львівська область); Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському районах (Рівненська область), Тисменицькому районі (Івано-Франківська область) .

Станом на 6 квітня, підрозділи ГУ ДСНС України у м. Києві та підрозділи залучені від ГУ ДСНС України у Луганській області працюють в районі Жуляни за адресою: вул. Ватутіна, де вже четвертий день відкачують воду. Силами Державної пожежно-рятувальної частини №19 міста Києва здійснюється відкачування води по провулку Зимовому біля ринку Троєщина. Особовий склад та техніка ДПРЧ №16 задіяні для відкачування води по по вулицях Колочевська та Сновська.

На даний час в столиці існує 4 міські території, де виникла загроза підтоплення житлових будинків. За допомогою насосних станції та мотопомп здійчнювалася безперебійна відкачка талої та дощової води. Усі рятувальники, які працюють на місцях, починаючи з 1 квітня, забезпечені усією необхідної спецтехнікою та знаряддям.

Загалом протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалися 481 рятувальник та 152 од. насосного обладнання. За добу відкачано 76 тис. 567 куб.м води (усього з 2 квітня відкачано 157 тис. 590 куб.м води).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.