У Житомирі відбувся мітинг «Вставай Україно!»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2013 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20320

У Житомирі відбувся мітинг в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!».

Відсутність реакції президента Януковича на незаконне зібрання провладних депутатів на Банковій означає тільки одне: «він особисто давав вказівку на таке незаконне зібрання Верховної Ради. Тому він є організатором цього злочину».

Про це заявив журналістам голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк напередодні маршу в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!» в Житомирі в суботу, 6 квітня.

Він нагадав, що вчора три опозиційні фракції звернулись до Генерального прокурора України з вимогою розпочати кримінальне розслідування «по відношенню до всіх так званих народних депутатів України, які брали участь в незаконному і неконституційному засіданні Верховної Ради».

«Ми усвідомлюємо, що Генеральний прокурор підконтрольний президенту Януковичу, але ми так само усвідомлюємо, що новий Генпрокурор підніме нашу заяву, підніме відповідні матеріали - і така справа буде порушена при новому президенті і при новому Генеральному прокурорі», - наголосив він.

Голова фракції «Батьківщина» також зазначив, що під час учорашньої зустрічі з послами країн-членів ЄС лідери опозиції проінформували європейських партнерів про неконституційні дії Верховної Ради.

Протягом останніх днів по всій Україні обласні державні адміністрації почали отримувати офіційні листи від влади щодо підготовки проведення референдуму. Янукович поспішає його провести, поки Верховна Рада не скасувала закон про референдум, незаконно ухвалений «картковою» більшістю, заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час десятитисячної акції «Вставай, Україно!»

Лідер «Свободи» наголосив: «Підготовка до референдуму відбувається в усіх областях, незважаючи на те, що на разі немає будь-яких ініціаторів референдуму, не відомо, щоби хтось пропонував певні питання, немає рішення ЦВК про початок процедури, не існує підписних листів. Але влада вже дала вказівку облдержадміністраціям забезпечити проведення референдуму – шукати приміщення, збирати «надійних» людей до лічильних комісій. Ці таємні дії влади є незаконними.

Режим Януковича поспішає провести референдум, користуючись тим, що поки Верховна Рада не скасувала закон про референдум, незаконно ухвалений «картковою» більшістю в останні дні каденції парламенту попереднього скликання. Вони хочуть отримати можливість без участі народу ухвалювати на Банковій все, що владі заманеться».

Тягнибок підкреслив: цей псевдореферендум влада хоче провести у серпні – під час «мертвого» політичного сезону і таким чином змінити всю систему влади в Україні та процедуру проведення виборів. На заваді здійсненню цього злочинного сценарію може стати воля народу.

«Влада дуже поспішає, адже за останніми соціологічними опитуваннями, рівень підтримки трьох опозиційних сил – ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та УДАРу – перебуває на рівні 60%, натомість Партія регіонів та її сателіти комуністи мають трохи більше 30%. І навіть від цієї цифри скоро нічого не залишиться.

Наше завдання – пояснити громадянам злочинність задуму протягти цей референдум, нести правду і домогтися, щоби в кожному селі, містечку, районному центрі були створені відповідні структури для боротьби з режимом – міцні осередки боротьби українців за свої права», – зазначив Тягнибок.

На Майдані Корольова зібралися, за оцінками опозиції, до 10 тисяч жителів міста і області. За цінками МВС - 2 тисячі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.