Помилування Луценка не вирішує проблему вибіркового правосуддя

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.04.2013 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20331

Без повної реабілітації помилування Юрія Луценка і Георгія Філіпчука не є повноцінним. Про це йдеться в заяві депутатів групи «Зелених» в Європейському парламенті Вернера Шульца і Ребекки Гармс, опублікованій на офіційному сайті Гармс.

«Ми раді, що два колишніх українських міністри Юрій Луценко і Георгій Філіпчук нарешті знову на волі. Втім, все ще залишається занепокоєння здоров’ям Луценка. Переслідування і тюремне ув’язнення дуже серйозно вплинули на його життя. Рішення Президента Януковича випустити двох політиків є правильним і повинно бути оцінено. Але воно прийнято запізно. І без повної реабілітації обох рішення залишиться частковим», - переконані євродепутати.

«Розділяючи все полегшення і радість з сім’ями Філіпчука і Луценка, ми все ще дуже стурбовані долею Юлії Тимошенко. Не може бути подвійних стандартів. Вона також знову повинна мати змогу жити на волі і бути реабілітована. Помилувавши Луценка і Філіпчука президент Янукович зробив перший крок у правильному напрямку. Після цього сигналу ми очікуємо на звільнення Тимошенко.

Ми визнаємо особливі зусилля Пета Кокса і Олександра Кваснєвського, які також проклали для цього шлях. Але шлях України до верховенства права все ще є довгим і надалі й повинен стояти в центрі дебатів між Україною та ЕС. Тут дуже може допомогти досвід Кокса і Кваснєвського», - зазначили Гармс і Щульц.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.