Судове слідство у справі Тимошенко перенесли

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2013 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20333

Судовий допит свідка Віталія Гайдука, у рамках справи Щербаня, попередньо переноситься на 16 квітня на 10 ранку, через начебто хворобу слідчого судді Оксани Царевич.

Про це захисникам Юлії Тимошенко та пресі повідомили судові розпорядники, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Ви бачите, що все, що стосується справ Юлії Тимошенко цілковито і повністю залежить від волі однієї людини – Віктора Януковича», - сказав на брифінгу захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

«При цьому хочу звернути увагу всіх високопосадовців ЄС стосовно Луценка. Європейські політики практично всі привітали цей крок. При цьому зазначили, що це лише один крок щоб Україні було гарантовано підписання Угоди про асоціацію», - наголосив Власенко.

«Зараз можуть переконувати, що справи проти Тимошенко не закриті, але я хочу зазначити, що Юлія Тимошенко не скоювала тих злочинів, у яких її звинувачують», - сказав захисник екс-прем’єра.

Говорячи про справу Євгена Щербаня, він зазначив, що і свідчення свідків Мар’їнкова, Зайцева та Щербаня підтвердили неправдивість всіх обвинувачень стосовно Тимошенко. В тому числі свідок Сергій Тарута, який безпосередньо знав що відбувається в корпорації ІСД, підтвердив, що Юлія Тимошенко непричетна до вбивства Євгена Щербаня.

«Не існує справи Щербаня, не існує справи у Харкові, бо 11 листопада 2005 року Верховний суд визнав відсутність складу злочину у діях Юлії Тимошенко у цій справі. Я уже не кажу про справу «Опель-Комбо» і «кіотських грошей». Ви бачите навіть прокуратура про неї не згадує, тому жодних справ проти Тимошенко зараз немає», - сказав Власенко.

При цьому захисник Андрій Кожем’якін також наголосив, що всі рішення у справі Тимошенко ухвалює Віктор Янукович. В тому числі, він нагадав як на зустрічі з пресою Януковичем було вирішене питання відеокамер, за допомогою яких здійснювалося спостереження за Юлією Тимошенко.

«Я думаю, точно так само відбувається у цих справах», - Кожем’якін.

Як відомо, 8 квітня мав відбутися допит свідка Віталія Гайдука за запитом захисту екс-прем’єра Юлії Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.