Кримські татари закидали яйцями голову комісії ВР Криму з проблем депортованих

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 8.04.2013 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20334

В Криму стався черговий інцидент на національному підґрунті.

Під час візиту голови Постійної комісії ВР Криму з міжнаціональних відносин та проблем депортованих Енвєра Абдураімова до Бахчисарайської райдержадміністрації сталась сутичка з місцевими кримськими татарами.

Декілька чоловік оточили його та закидали яйцями. Вони звинуватили чиновники в "зрадницький політиці" по відношенню до корінного населення та пригадали, як він публічно заявив, що кримські татари "на половину винні" у депортації 1944 року.

Голова парламентської комісії назвав інцидент "провокацією", спланованою районним меджлісом.

"В представницькому органі кримських татар є особи, які зацікавлені у дискредитації влади, яка націлена на реальне вирішення проблем депортованих. Сам факт того, що проблеми вирішують без участі представників меджлісу їх не влаштовує. Вже багато чого зроблено. Поступово вирішують болюче для автономії земельне питання. Меджліс у цьому не задіяний, тому його представники нервують. Це говорить про те, що влада дії правильно", – каже Абдураімов.

Заступник голови меджлісу, депутат республіканського парламенту Рефат Чубаров не погодився за такими висновками. За його словами, роздратування місцевих жителів викликала не стільки політика влади, скільки публічна оцінка депутатом депортації 1944 року.

"Питання не в том, що когось там "неправильно" призначили. Люди обурені його заявами про те, що, мовляв, ми самі винні "на 50%" у депортації. Для людей, що пережили такі жахіття, власними очами бачили ці вагони для худоби, у які під дулом автомату пхали жінок, дітей та стариків, заяви Абдураімова стали страшною образою. Якщо він шукає провокаторів, то хай подивиться у дзеркало", – заявив Gazeta.ua пан Чубаров.

На початку січня пан Абдураімов інтерв’ю каналу АТР заявив, що у сталінській депортації кримські татарі "на 50% винні самі". Його призначали головою комісії на лютневій сесії кримського парламенту. Абдураімов змінив на посаді члена меджлісу Рємзі Ільясова.

Новопризначений голова запевнив колег-депутатів, що готовий співпрацювати з Партією регіонів "на благо кримчан". Лідер меджлісу, народний депутат Мустафа Джємілев назвав кадрові перестановки у ВР Криму "продовженням шовіністичної політики по вичавленню чиновників, близьких до представницького органу кримських татар".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.