“Свобода” заявляє, що міліція викрала студента

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.04.2013 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20336

8 квітня 2013 року міліціянти викрали свободівця Артема Дробота з університету Києво-Могилянська академія, де той навчається.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

Згідно з повідомленням, свої дії "правоохоронці" мотивували необхідністю розслідувати "справу 3 квітня". Адвокат Артема та його рідні не можуть зв‘язатися з хлопцем. До Печерського райвідділку вирушили захисник та народні депутати.

Цього дня до Печерського райвідділку міліції на допит було викликано члена ВО "Свобода" Артема Дробота. Повістку було передано через деканат Києво-Могилянської академії. Попри те, що допит був призначений на 17:00, згодом міліціянти знову прибули до університету і примусово доправили свободівця до райвідділку.

Станом на 14:50 зв’язку з націоналістом немає. До відділку на вулиці Московській, 30 прямують юристи та народні депутати від ВО "Свобода".

Як зазначають працівники деканату, Артема Дробота викликали у зв’язку з подіями, що мали місце 3 квітня 2013 року. Проте мітинг під Верховною Радою, з приводу якого викликали інших свободівців, відбувався 2 квітня. Наступного дня свободіці вимагали відпустити побратимів, яких незаконно тримали у відділку більше одинадцяти годин. Але ні на мітингу, ні під райвідділком наступного дня Артема Дробота не було, що підтверджують його товариші.

"Абсолютно незрозуміло, з якої причини Артема викликали на допит. Особливо насторожує відсутність зв’язку з ним. Наші юристи їдуть до міліційного відділку розібратися в ситуації. Безумовно, це чергова спроба тиску на Всеукраїнське об’єднання "Свобода", але ми своїх у біді не залишаємо і будемо боротися за кожного побратима", – зазначив голова Київської "Студентської Свободи" Андрій Бардис.

Близько 16:15 Артема Дробота відпустили з райвідділку. Як з‘ясувалося, допит стосувався подій біля Верховної Ради 2 квітня 2013 року. Сам Артем дізнавався подробиці мітингу в цей день із засобів масової інформації, оскільки не брав участі в акції.

Досі залишається загадкою чому міліціянти викликали на допит саме Артема Дробота і кого ще чекає спілкування з правоохоронцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.