На організатора мітингу під Радою склали протокол

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.04.2013 18:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20349

На організатора опозиційного мітингу під Верховною Радою Олександра Данилюка склали протокол про адміністративне правопорушення.

Про це повідомив сам координатор громадянського руху «Спільна справа» у Facebook.

«МВС вирішило покласти на мене відповідальність за закидування сніжками регіональних депутатів. Щойно заступник начальника Печерського РУВС склав протокол про скоєння мною правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В ньому він зазначив, що я, як організатор мітингу під Верховною Радою 2 квітня, несу відповідальність за порушення громадського порядку, які на ньому відбувались», – написав Олександр Данилюк на своїй сторінці.

За словами координатора «Спільної справи», стаття передбачає стягнення у вигляді адміністративного арешту.

«Вибачатись перед депутатесами не збираюсь», – пише Данилюк.

2 квітня одночасно кілька політичних партій та громадських організацій подали заявки на проведення масових акцій. Як заявляють у «Спільній справі», у їхній заявці йшлося про 200 учасників, тоді як у мітингу взяли участь кілька тисяч людей. Кілька учасників мітингу в той день кидали снігом у депутатів, що виходили з будівлі парламенту.

Наступного дня після мітингу закидана під Верховною Радою 2 квітня депутат від Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на неї й інших жінок-парламентарів напали учасники акції і закидали їх шматками снігу й льоду. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.