Закон про уряд надруковано. Поки неофіційно.

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.01.2007 19:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2035

Голова Верховної Ради Олександр Мороз оприлюднив на сайті Верховної Ради закон про Кабінет міністрів. Проте, в офіційних газетах він не з'явиться.

У повідомленні прес-служби парламенту нагадується, що згідно з Конституцією у разі, якщо Президент не підписав закон, вето щодо якого подолано Верховною Радою, він невідкладно офіційно оприлюднюється Головою Верховної Ради і опубліковується за його підписом.

Також прес-служба зазначає, що офіційне оприлюднення здійснено на виконання частини четвертої статті 94 Конституції. При цьому наголошується, що "текст цього закону розміщено на веб-сайті Верховної Ради, який є офіційним джерелом інформації Верховної Ради".

Відповідно до частини п´ятої статті 94 Конституції закон "Про Кабінет Міністрів" набере чинності з дня його опублікування у встановленому порядку.

Публікація передбачає появу документу в офіційних виданнях, серед яких "Голос України", "Урядовий кур'єр" та "Відомості Верховної Ради".

Статтю 94 також нагадала прес-секретар президента Ірина Ванникова, нагадавши про указ президента, який визначає порядок офіційного оприлюднення законів, ухвалених парламентом, актів ВР, Кабінету Міністрів і Президента.

При цьому вона наголосила, що сайт Верховної Ради не є офіційним засобом масової інформації, на якому можуть оприлюднюватись нормативні акти, повідомляє УНІАН.

Водночас прес-служба Верховної Ради повідомляє про підготовку законопроекту про внесення змін до закону про Кабмін, який передбачається розглянути на початку наступної (третьої) сесії парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.