У ГПУ вважають, що відмова нардепу в участі в засіданні уряду - це нормально

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.04.2013 20:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20353

Генеральна прокуратура відмовилася розглядати законність постанови Кабміну № 147, яка обмежує участь народних депутатів України в засіданнях уряду.

Про це йдеться у офіційній відповіді Генпрокуратури на депутатський запит першого заступника голови регламентного Комітету ВР, народного депутат від «УДАРу» Валерія Карпунцова, повідомила прес-служба партії.

У відповіді на звернення, Генпрокуратура, фактично, порадила депутатам звертатися до Уряду за дозволом брати участь у засіданнях кабінету міністрів, хоча саме уряд і обмежив постановою участь депутатів у своїх засіданнях.

«Відповідно до закону, перевіряти відповідність нормативно-правових актів вимогам Конституції та законів України, а при виявленні порушень - вносити подання з вимогою скасування акту має Генпрокуратура. Проте, Генеральна прокуратура вирішила, що це не її компетенція, а компетенція органу, який ухвалив незаконний акт», - зазначив Карпунцов.

«УДАРівець» наголошує, що ситуація, коли Генпрокуратура заявляє про свою некомпетентність, а перекладає відповідальність на уряд вказує на те, що керівництво держави робить все, щоб нівелювати роль парламенту в Україні. «Влада взялася за повне знищення парламентаризму в Україні. Про це свідчать систематичні дії, спрямовані на дискредитацію українського парламенту в очах громадськості та світової спільноти, зведення нанівець ролі народних депутатів України, обмеження їхніх прав та повноважень», - сказав депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.