Офіціант, який обслуговував Литвиненка отримав опромінення

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 29.01.2007 23:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2036

Барменові, який подавав чай Олександру Литвиненку, залишилося жити п'ять років, повідомляє в понеділок британська газета "Сан" (The Sun).

67-річний Ноберто Андраде (Noberto Andrade) був опромінений дією полония-210, коли подавав чай екс-співробітникові ФСБ та його співбесідникам в готелі "Міленіум".

"За словами лікарів, я можу розраховувати ще на 5-6 років життя. Мої шанси захворіти онкологічним захворюванням помітно зросли. Коли вони убили Литвиненка, вони убили і мене. Різниця тільки в тому, що мій смертний вирок розтягнуть в часі", - сказав Андраде.

У листопаді минулого року Ноберто Андраде приніс Литвиненку чайник із зеленим чаєм, в який, як вважають, зловмисник підмішав полоний-210.

Литвиненко, колишній співробітник ФСБ РФ, в 2000 році перебіг до Великобританії, а в жовтні минулого отримав британський паспорт.

Він помер 23 листопада 2006 року в Лондоні. Фахівці британського Агентства з охорони здоров'я виявили в його тілі сліди радіоактивної речовини полоний-210, які потім також виявили в місцях, які відвідував Литвиненко.

Справу про смерть Литвиненка розслідують антитерористичний підрозділ Скотланд-ярду і Генпрокуратура РФ.

Британські слідчі підозрюють, що убивство було здійснене за допомогою уряду Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.