У КМДА прорив дамби у Бортничах не вважають надзвичайною ситуацією

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.04.2013 13:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20376

Аварія на Бортницькій станції аерації не є надзвичайною ситуацією, а стала просто позаштатною подією.

Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА та керівник постійної комісії з надзвичайних ситуацій відомства Анатолій Голубченко.

"Я не сказав би, що це тягне на надзвичайну ситуацію, але ця ситуація позаштатна і, безумовно, були вжиті всі необхідні заходи, щоб її локалізувати та ліквідувати", - заявив він.

Чиновник наголосив, що вода, яка прорвала дамбу, виявилася виключно талою. Причому розмив дамби стався біля люка поруч із насосом, після того як він не зміг відкачати всю воду.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 11 квітня, голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що Бортницька станція аерації, не зважаючи на аварію на дамбі, працює у штатному режимі.

Раніше стало відомо, що прорив дамби на Бортницькій станції аерації вдалося локалізувати ще вночі, загрози підтоплення населених пунктів немає. Аварію ліквідували військові підрозділи, наслідки мають намір усунути через три-чотири години.

Нагадаємо, що на Бортницькій станції аерації ВАТ АК Київводоканал у непрацюючому відділенні площею 106 га 10 квітня о 19:00 прорвало дамбу в районі пропускного колодязя.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.