Декілька сотень прихильників опозиції протестували біля КС

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.04.2013 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20378

Прихильники опозиційних партій “Батьківщина”, “Свобода” і “УДАР” мітингують під Конституційним Судом на підтримку призначення виборів мера Києва й Київської міськради.

Станом на 9:40 – під КС близько 100 мітингувальників.

Водночас, представник "Свободи" Олександр Аронець пише у Facebook, що на мітингу - уже 300 активістів "Свободи", "Батьківщини" та УДАРу.

Вони тримають прапори партій і національні прапори України, а також плакати з написами: "Київ, вставай - вибори вимагай", "Києву - законно обраного мера!", "Київ - киянам, Попов, давай, до свидания!".

Перед мітингувальниками виступили депутати Верховної Ради Андрій Павловський і Олександр Чорноволенко (обидва від "Батьківщини").

Після цього депутати пішли у КС для того, щоб сприяти якнайшвидшому розгляду подання про призначення виборів у Києві.

"Ми виступаємо за те, щоб суд керувався буквою та духом закону та права, а не замовленням з Банкової (Адміністрації президента)", - пише Аронець.

У четвер КС почав розгляд подання 48 депутатів Верховної Ради про місцеві вибори.

КС має дати офіційне тлумачення положенням Конституції й закону "Про вибори Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів", що встановлюють терміни й порядок призначення чергових виборів депутатів Верховної Ради Криму, депутатів сільських, селищних, міських рад і їх голів.

Як відомо, 21 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.