Суд у Харкові заборонив ходу «Вставай, Україно!» і дозволив тільки мітинг

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.04.2013 22:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20383

Харківський окружний адміністративний суд із подання міської ради заборонив сьогодні плановану на завтра ходу містом опозиційних сил, що мала відбутися як частина акції «Вставай, Україно!».

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода. Таким чином, опозиція матиме змогу провести тільки мітинг.

Як заявляли сьогодні в керівництві міської ради Харкова, хода опозиції може спричинити в місті транспортний колапс.

В опозиції ж наголошували, що в разі судової заборони на проведення пішої ходи під час акції «Вставай, Україно!» її юристи знову подаватимуть заявки на проведення акції.

Як заявляла Радіо Свобода перший заступник голови обласної «Батьківщини» Ірина Єфремова, акція пройде за будь-яких обставин, і судові заборони не стануть цьому перешкодою.

Опозиція планувала ходу центром Харкова від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташована будівля обласного апеляційного суду, в якій відбуваються засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України». Чергове засідання призначене якраз на завтра.

У харківській акції «Вставай, Україно!», першій на Сході України, планують узяти участь опозиційні лідери Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок. Після мітингу біля приміщення суду лідери опозиції мають намір узяти участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ і тогочасного керівника Юлії Тимошенко.

Обласна прокуратура не виключала, що колишнього прем’єр-міністра можуть примусово доставити завтра до судової зали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.