Путін більше не має союзників в Європі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.04.2013 11:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20388

У минулому союзник Росії Німеччина сьогодні є найбільшим її критиком.

Про це пише The Economist.

«Мова тіла видала Владіміра Путіна. Під час інтерв’ю на німецькому телебаченні він був зовсім не таким як його сконструйована особистість. Його все дратувало – посмішка журналіста, питання про репресії проти громадянського суспільства, гарнітура, його власний персонал, який недостатньо швидко знайшов йому документ.

Він і дійсно має причини непокоїтися. Німеччина - найбільший європейський торговий партнер Росії і колись політичний союзник, перетворилася на великого критика. Він можливо і посміявся з напівголих протестувальниць, які затьмарили його візит до Німеччини цього тижня, але він скоріш за все був шокований нападом Ангели Меркель на Кремль щодо рейдів, які пройшли в громадських організаціях, в тому числі і двох німецьких фондах», - зазначає видання.

«У Путіна більше немає справжніх союзників в Європі», - вважає президент Центру Стратегічних Досліджень Міхаіл Дмітрієв.

«Кремль сподівався, що його антиамериканська політика не матиме жодного впливу на Європу, де політики і бізнесмени є немічними, жадібними та занадто відчайдушно потребують газу, щоб протистояти Путіну. Але Меркель показала, що європейське терпіння має межі. Крім того звання Росії як джерела природного газу для Європи було підірвано поширенням сланцевого газу…Остання угода про порятунок Кіпру підкреслила нездатність Росії впливати на прийняття рішень, які за чіпають її фінансові інтереси», - пише The Economist.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.