Опозиціонери подали заяву про злочин щодо блокування руху громадського транспорту в Харкові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2013 20:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20398

Сьогоднішні події в Харкові свідчать про те, що режим слабкий: «Він просто боїться людей і опозиції», - заявив журналістам голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк напередодні мітингу «Вставай, Україно!» в Харкові в п’ятницю, 12 квітня.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Арсеній Яценюк зазначив, що акція в Харкові – перша у Східній Україні: «Більшої істерії, ніж в Харкові, ми ніде не спостерігали з боку влади: заблокували весь транспорт міста, повністю заблокували всі в’їзди до суду (Апеляційний суд Харкова, де мало пройти засідання у справі Юлії Тимошенко. – ред.), всі площі - і цим показали свою слабкість».

«Те, що ми сьогодні зібрали на Східній Україні, в Харкові таку кількість людей, і те, що влада показує слабкість, - це ознака того, що ми ідемо правильним шляхом», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що сьогодні влада заблокувала не лише вулиці та площі міста - «опозиції заблокували зустріч з Юлією Тимошенко».

«Ми протягом п’яти годин очікували дозвіл на зустріч, але вони панічно бояться того, щоб ми зустрілись з Юлією Тимошенко. І до цього моменту ми так і не отримали законного дозволу», – сказав голова фракції «Батьківщина».

Він додав, що до Юлії Тимошенко сьогодні не допускають навіть захисників.

Арсеній Яценюк повідомив, що народні депутати від опозиції подали заяву про злочин щодо блокування роботи громадського транспорту в Харкові. «Хто дав вказівку вивезти сотні одиниць громадського транспорту, позбавити людей можливості добиратися громадським транспортом? Хто дав вказівку вивезти спецтехніку і заблокувати всі дороги? Відповідна заява про злочин вже зареєстрована».

Нагадаємо, ще вранці площу Рози Люксембург, звідки мав рушати мітинг, та вулиці по маршруту мітингу заблокували трамваями та автобусами. Усі три мости, які ведуть від площі Рози Люксембург в напрямку Апеляційного суду, де було заплановано мітинг, також було перекрито. Вулиці, прилеглі до маршруту слідування ходи, були заблоковані великогабаритними автобусами та вантажівками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.