Стрибки зі скакалкою допоможуть забути про голод

Автор/джерело -  © «Гармонія-Інфо»



Дата публiкацiї - 13.04.2013 04:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20400

Стрибки зі скакалкою пригнічують відчуття голоду краще, ніж біг або їзда на велосипеді, з’ясували японські дослідники.

У кишечнику містяться спеціальні гормони, що відповідають за регулювання апетиту. Рівень гормону греліну, як правило, підвищується перед прийомом їжі, через що порушується апетит.

Дослідники з японського університету Васеда Waseda University виявили, що придушити почуття голоду можна за допомогою стрибків зі скакалкою.

Справа в тому, що при підстрибування працює все тіло, а центр ваги постійно зміщується. Виходить, така вправа є найкращим тренуванням для тих, хто хоче втратити вагу.

Щоб довести цю гіпотезу, дослідники провели експеримент за участю 15 здорових чоловіків, чий середній вік становив 24 роки. Їх просили у різні дні або стрибати на скакалці, або їздити на велотренажері, або відпочивати. Тренування були розраховані так, щоб витрати енергії в обох випадках були однакові.

Протягом і після виконання вправ у добровольців вимірювали рівень гормону, що викликає апетит, а також запитували у них, чи хочуть вони їсти і чого саме - солоного, солодкого, жирного або кислого.

Як з’ясувалося, протягом 15 хвилин після тренування чоловікам справді не хотілося їсти. Але порівняно з показниками у ті дні, коли вони відпочивали, рівень греліну був нижчим і у випадку велотренування, і стрибків зі скакалкою.

Самі добровольці заявили, що ще 25 хвилин після того, як вони закінчували стрибати, їм зовсім не хотілося їсти. У випадку з їздою на велотренажері таких результатів не було.

Тим не менш, рівень греліну був абсолютно однаковий після обох тренувань. Дослідники вважають, що, швидше за все, коли людина стрибає через скакалку, на апетит впливають не гормони, а щось інше.

Крім того, саме після тренування на скакалці чоловікам найрідше хотілося з’їсти щось жирне. Тому аеробне навантаження добре допомагає контролювати такі бажання.

Баррі Браун (Barry Braun), директор лабораторії метаболізму в Массачусетському університеті, коментує експеримент: "Можливо, під час стрибків наші органи травлення так сильно збуджені, що організму вже не до їжі. Але такий ефект ледь вловимий і навряд чи його можна помітити за рівнем гормонів", повідомляють ВЄСТІ.

Раніше вчені з’ясували, що охочим втратити вагу краще обмежити споживання бананів, оскільки вони викликають відчуття голоду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.