За протест біля Межигір’я лідер політичної партії отримав адмінарешт

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.04.2013 18:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20402

За організацію “походу на Межигір’я”, який відбувся у п’ятницю, голові “Демократичного альянсу” Василю Гацьку дали 5 діб арешту.

Про це повідомив активіст Андрій Богданович.
"Суддя врахувала те, що у Гацька двоє дітей на утриманні, тому це стало пом’якшуючими обставинами", - сказав він.

За словами Богдановича, Гацька визнали організатором акції, яка відбулася в п’ятницю, 12 квітня, на підтримку Максима Панова, якого звинувачують у несанкціонованій акції під Межигір’ям.

Крім того, він повідомив, що у п’ятницю під Вишгородським райвідділком міліції було складено 15 протоколів на учасників акції. Всі вони отримали попередження або штраф.

Як відомо, 12 квітня активісти вийшли до Межигір’я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо голови Київського осередку партії Демократичний Альянс Максима Панова, якому Вишгородський районний суд дав сім днів арешту через проведення акції біля Межигір’я. Міліція затримала трьох учасників протесту.

Напередодні Київський окружний адміністративний суд заборонив активістам проводити мирні збори в селищі Нові Петрівці через те, що у цей день там планувалось проводити ліквідацію наслідків весняного паводку. Активісти 10 квітня прийшли до Межигір’я "допомагати в ліквідації паводків", чотирьох з них затримали за порушення порядку проведення мирних зборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.