Демальянс знову протестуватиме у Межигір’ї

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.04.2013 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20408

15 квітня, о 9:30 під офісом Президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці відбудеться акція протесту «Нас не злякати».

Про це повідомляє прес-служба Демократичного Альянсу.

Акція проходитиме на підтримку арештованих демальянсівців Василя Гацька та Максима Панова.

«Наша мета показати режиму, що арештами він нічого не досягне. Арешти - це спосіб посіяти страх в суспільстві, а боягузів легко грабувати та обдурювати. Сьогодні перед кожним з нас стоїть завдання переламати свій страх і змусити боятися владу. Ми закликаємо всіх свідомих українців прийти на акцію протесту і продемонструвати, що ми не боягузи. Чим більше українців скажуть Януковичу, що вони його не бояться, тим швидше він почне боятися нас», - пояснив позицію мітингувальників заступник голови Демократичного Альянсу Віктор Андрусів.

Активісти вважають, що «настала та критична точка, коли політичний режим перейшов межу».

«Якщо завта українці не покажуть Президенту, що всіх йому не пересаджати - післязавтра Україна стане Білоруссю і кожного можна буде засадити за грати за криве слово чи місцезнаходження», - переконані активісти.

Учасники акції подарують Януковичу та його охоронцям памперси.

Як повідомлялося раніше, 13 квітня голову Демократичного альянсу Василя Гацька суд визнав організатором «походу на Межигір’я» та арештував на п’ять діб.

12 квітня активісти вийшли до Межигір’я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо голови Київського осередку партії Демократичний Альянс Максима Панова, якого Вишгородський районний суд арештував на сім діб через проведення акції біля Межигір’я.

Міліція затримала трьох учасників протесту, щодо 15 учасників були складені протоколи про адмінпорушення - всі вони отримали попередження або штрафи.

Нагшадаємо, Київський окружний адміністративний суд заборонив активістам проводити мирні збори в селищі Нові Петрівці через те, що у цей день там планувалось проводити ліквідацію наслідків весняного паводку. Активісти 10 квітня прийшли до Межигір’я «допомагати в ліквідації паводків», чотирьох з них затримали за порушення порядку проведення мирних зборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.