Проти мирних демонстрантів біля Межигір’я влада застосувала міліцейський спецназ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.04.2013 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20411

У селі Нові Петрівці біля Межигір’я виникли сутички між учасниками акції протесту і міліцією. Кількох активістів бійці “Беркуту” завели в автозаки.

Силовики оточили учасників акції, ініційованої Демократичним альянсом в щільне кільце і відтіснили їх від воріт резиденції Президента Віктора Януковича.

Активісти чинили їм спротив, скандуючи "Нас не злякати".

Депутат Леся Оробець, що прибула на місце події, не пускала автобус із затриманими, загородивши дорогу собою.

Раніше беркутівці записували дані всіх учасників акції протесту.

На під’їзді до місця зборів активістів також стоять даішники та автозак.

Після півгодинних переговорів активістів Демальянсу та народного депутата Лесі Оробець з начальником Вишгородського РУВС, той дав команду відпустити затриманих. Разом з тим, кілька десятків учасників акції залишаються заблокованими «Беркутом».

Протестувальники кажуть, що вони закінчили свій захід і просять міліціонерів розступитися, щоб вони змогли піти додому. Тим не менш, «Беркут» не розступається, посилаючись на відсутність наказу керівництва.

Після того, як до резиденції приїхав начальник УМВС Київської області, Оробець зажадала у нього звільнити оточених людей. Після нетривалих консультацій той дав наказ відпустити учасників акції.

У розмові з журналістами сільський голова села Нові Петрівці Родіон Старенький визнав, що правоохоронців викликав він, оскільки, на його думку, учасники акції порушили громадський порядок.

Як повідомлялося раніше, 12 квітня активісти вийшли до Межигір’я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо голови Київського осередку партії Демократичний Альянс Максима Панова, якого Вишгородський районний суд арештував на сім діб через проведення акції біля Межигір’я.

Міліція затримала трьох учасників протесту, щодо 15 учасників були складені протоколи про адмінпорушення - всі вони отримали попередження або штрафи.

13 квітня голову Демократичного альянсу Василя Гацька суд визнав організатором "походу на Межигір’я" та арештував на п’ять діб.

Раніше Київський окружний адміністративний суд заборонив активістам проводити мирні збори в селищі Нові Петрівці через те, що у цей день там планувалось проводити ліквідацію наслідків весняного паводку.

Активісти 10 квітня прийшли до Межигір’я "допомагати в ліквідації паводків", чотирьох з них затримали за порушення порядку проведення мирних зборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.