Вчені з’ясували, що лінощі закладаються у людині на рівні ДНК

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 15.04.2013 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20414

Дослідники провели досліди на щурах і з’ясували - схильність до лінощів може бути генетичною.

Лінощі у людині закладаються на рівні ДНК

Лінощі у людині закладаються на рівні ДНК. До таких висновків в результаті досліджень дійшли вчені американського університету Міссурі. Вони стверджують, що через певні генетичні особливості у людей може бути відсутня мотивація для виконання фізично напруженої роботи.

Дослідникам вдалося вивести породи щурів, які були або дуже активні, або занадто ліниві. Таким чином доведено, що можна бути генетично схильним до лінощів.

Вчені дійшли висновку, що генетика грає велику роль у готовності людини до фізичних навантажень і важкої фізичної праці. У своєму дослідженні вчені спостерігали, скільки разів кожний щур буде займатися на колесі протягом шести днів.

Було відібрано 26 "спортсменів", яких згодом схрестили один з одним, і 26 "ледарів", з якими проробили теж саме. Процес був повторений протягом десяти поколінь щурів. У підсумку було виявлено, що нащадки спортсменів були в 10 разів активнішими за нащадків ледарів. Шляхом досліджень з 17 тисяч різних генів було виділено 36, які можуть відігравати роль у схильності до фізичної активності, а також до мотивації.

В даний час учені планують приступити до вивчення того ж самого ефекту і серед людей, тобто схильності на генетичному рівні до занять фітнесом і фізичної праці, або, навпаки, до лінощів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.