Хроніки “покращення”. Арбузов хоче змусити батьків платити за художні школи в десять разів більше

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 15.04.2013 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20417

Кабінет міністрів України запланував перевести художні школи на самоокупність. Абсолютна більшість шкіл будуть змушені закритися, якщо влада реалізує свій сценарій.

Про це пише пише видання ЛІГА.Новости.

Також це стане великим ударом по гаманцях батьків.
За словами Олександра Шаліта, глави всеукраїнської ради директорів шкіл естетичного виховання, 29 грудня 2012 року Мінфін направив листа першому віце-прем’єру Сергію Арбузову, суть якого зводилася до підвищення фінансового рівня місцевих бюджетів. Серед іншого враховувалася і оптимізація плати за навчання в художніх школах. На підставі цього листа Арбузов 11 січня 2013 доручив створити робочі групи для виконання завдання.
За словами Шаліта, середня плата в художніх школах коливається від 35 до 150 грн. Держава оплачує утримання шкіл на 90-93%. У разі збільшення оплати, яка йде на зарплату вчителям, плату за приміщення, електрику, воду, тепло та каналізацію, під загрозою ліквідації будуть "усі 100% художніх шкіл".
"У невеликих школах оплата в місяць складе 1300-2700 грн. Це без урахування ремонту інструментів та приміщень, а також заробітної плати і утримання приміщень", - сказав він.
Всього, в комунальній власності знаходиться 1466 художніх шкіл. Крім того, державі належить шість спеціалізованих шкіл, шість середніх спеціалізованих шкіл-інтернатів, а також одна початкова школа естетичного виховання. Також в Україні 64 музичних заклади з другим рівнем акредитації, 12 вищих навчальних закладів - третього та четвертого рівня акредитації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.