Тарасюк подав у відставку, Президент її прийняв

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.01.2007 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2043

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк написав заяву про відставку.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції.

«У нас відбулася тривала розмова з Президентом Віктором Ющенком, після якої він прийняв рішення прийняти мою відставку», - сказав Тарасюк.

Однією з причин свого рішення Тарасюк назвав зволікання Шевченківським районним судом Києва з розглядом справи щодо законності його звільнення з посади Верховною Радою. Тарасюк зазначив, що очікував, що сьогодні суд розгляне цю справу по суті, однак суд переніс розгляд справи.

„На мій погляд, такі дії свідчать про навмисне затягування процесу”, - сказав Тарасюк, додавши, що така ситуація не може продовжуватися далі, оскільки шкодить інтересам держави та роботі дипломатичних служб.

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що ситуацію щодо процедури звільнення міністра закордонних справ, міністра оборони повинен врегулювати Конституційний суд.

При цьому Тарасюк нагадав, 14 листопада фракція «Наша Україна» зібрала 47 підписів народних депутатів під зверненням до Конституційного Суду щодо роз’яснень механізму звільнення з посад міністра оборони і міністра закордонних справ, які призначаються на ці посади за поданням Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.