Фракція КПУ проголосує за відставку Азарова?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.04.2013 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20436

Верховна Рада має шанс відправити Кабмін Миколи Азарова у відставку і дати задній хід пенсійної реформи.

Таку думку висловив народний депутат від "Батьківщини" Микола Томенко.

"Я вважаю, що теоретично є 226 голосів за відставку уряду", - зазначив він.

За словами депутата, складно буде пояснити неголосування КПУ за відставку уряду після заяви їхнього лідера Петра Симоненка про необхідність створити тимчасову слідчу комісію для розслідування "розбазарювання бюджетних коштів" на виборах, "зокрема, в округах синків керівників уряду".

"Якщо вони (комуністи) голосуватимуть, то з частиною позафракційних у нас є голоси", - додав опозиціонер.
Також, за словами Томенка, Рада має шанси ухвалити один з варіантів скасування пенсійної реформи чи, принаймні, пом’якшити її.

Він нагадав, що існує і радикальний варіант від опозиції, що передбачає скасування збільшення пенсійного віку для жінок і реформу Пенсійного фонду.
Також депутатам запропоновано "еволюційний" варіант Володимира Литвина, який полягає у відстроченні підвищення пенсійного віку.

"Якраз по пенсійній реформі, я вважаю, що є реальний шанс рухатися в тому напрямку, якого люди вимагали і ми обіцяли", - додав Томенко.

Як відомо, проекти законів щодо скасування пенсійної реформи включені до порядку денного вівторка.
Питання резолюції щодо недовіри уряду значиться у порядку денному на п’ятницю, 19 квітня. Згідно з Конституцією України, ухвалення резолюції щодо недовіри Кабінету міністрів тягне за собою його відставку.

Симоненко після парламентських виборів 2012 року вимагав розслідувати "нецільове використання держбюджету на фінансування виборчої кампанії, і в тому числі на округах синків", натякаючи на те, що в окрузі № 47 у Донецькій області переміг син прем’єра Азарова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.