В Одесі заборонили використання символіки ОУН--УПА

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.04.2013 10:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20439

Відповідне рішення депутати міськради ухвалили під час засідання сесії 16 квітня.

У документі сказано, що раніше Одеська міська рада затвердила рішення «Про заходи щодо недопущення проявів нацизму, фашизму і радикального націоналізму в місті Одесі», яким забороняється пропаганда війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини і здоров’я населення.

Проте, в місті продовжують мати місце факти нехтування зазначеними правовими нормами з боку радикально налаштованих і профашистських елементів, говориться в документі.

«Так, 26 березня 2013 року в Одесі напередодні футбольного матчу Україна – Молдова група фашиствуючих молодиків пройшла маршем вулицями міста з гаслами: «Комуняку на гіляку!», «Москалів на ножі!» і образливими речівками на адресу Президента і жителів Донбасівського регіону. При цьому вони висаджували в повітря петарди і провокували перехожих», - говориться в рішенні від 16 квітня.

«Заборонити в м. Одесі використання фашистської символіки, плакатів і прапорів німецько-фашистських формувань, зокрема дивізії СС «Галичина», батальйону «Нахтігаль» і ОУН-УПА як таких, що ображають людську гідність і принижують ветеранів Великої Вітчизняної війни», - говориться в рішенні.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійні комісії Одеської міської ради з культури, духовності та взаємодії з громадськими організаціями, з науки і освіті, із законності, правопорядку і реалізації державної регуляторної політики, у справах молоді та спорту.

Від «Аратти»: очевидно, що ухваливши зазначене рішення, влада Одеси продемонструвала на всю країну свою совковість. Бо навіть школярам вже давно відомо, що: у Німеччині у минулому столітті ніколи не було при владі фашистської партії, а правляча Націонал-соціалістична робітнича партія - сповідувала нацистську ідеологію, багато в чому близьку до комуністичної; нацизм, як ідеологія - засуджений Міжнародним трибуналом, натомість фашистські режими Італії та Іспанії - предметом розгляду цього суду не були; не був предметом розгляду цього трибуналу й націоналізм, який сповідували ОУН-УПА; загальновідомо, що більшовицький режим Сталіна в СРСР плідно співробітничав з нацистським режимом Гітлера в Німеччині; загальновідомо, що і більшовицький режим і нацистський здійснювали щодо корінного населення України політику геноциду.

Натомість в Одесі, де більшовики як ніде жорстоко здійснювали політику терору, комуністична символіка - не заборонена. Попри рішення українського суду, який визнав Сталіна і його поплічників винних у знишені мільйонів українців під час штучних Голодоморів, в Одесі легально діють організації сталіністів.

То ж яку ідеологію сповідує Партія регіонів, яка має більшість у міськраді м. Одеса?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.