Активістів знову не пускають на сесію Київради

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 17.04.2013 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20443

Близько 20 громадських активістів стоять біля входу до фойє зали засідань Київради.

Якщо найближчим часом їх не пропустять, депутатів не випустять із зали засідань на обід, заявив громадський активіст Єгор Соболєв.

"Нас пропустили через громадські приймальні за паспортами, але до зали засідань не пропускають. Що дерибанитимуть депутати стає відомо зазвичай за два дні до засідання. Люди просто не встигають подати заявку. Бо тільки у вівторок дізнаються, що тут буде розглядатись питання будівництва спорткомплексу, який насправді є торгівельним центром. Або вирубка Біличанського лісу. Люди подають заявку, а виявляється, що вже пізно, бо йде сесія. Була пропозиція від колег зі "Свободи" не пропускати депутатів на обід. Якщо вони не слухають людей, які протестують проти скандальних забудов – значить не будуть їсти", - заявив Соболєв.

Прес-секреатр Київради Юлія Чудовець пояснила, що активістів не пускає охорона, бо відповідні зміни до регламенту на стадії затвердження. Щойно процедура закінчиться, людей пропустять.

"Вони будуть сьогодні внесені на пленарне засідання. Депутати їх підтримають – людей відразу пропустять. На наступному засіданні громада буде присутня", - запевнила прес-секретар Київради.

"Залишилось одне засідання. Якщо людей сьогодні не пропустять, далі черг до Київради не буде", - заперечив їй Соболєв.

Засідання розпочалося. На порядку денному 249 питань. Зараз депутати розглядають Програму розвитку єдиного паркувального простору в Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.