Як виявилося, більшість нардепів задоволені пенсійною реформою Тігіпка

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.04.2013 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20450

Депутати відмовилися скасувати поступове збільшення пенсійного віку в Україні.

"За" відповідний законопроект № 1073, автором якого є Людмила Денисова та Андрій Сенченко, проголосував 221 народний депутат з мінімально необхідних 226.

Згідно з пояснювальною запискою, положеннями законопроекту передбачалося встановлення пенсійного віку для жінок - 55 років, встановлення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком - 5 років, та страхового стажу, який дає право на отримання мінімальної пенсії за віком - 20 років для жінок і 25 років для чоловіків, а також страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності.

"Умови призначення пенсії за віком: особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 60 років, жінками - 55 років та наявності страхового стажу не менше п’яти років", - йдеться в документі.

Як повідомлялося раніше, 17 квітня ВР також відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Нагадаємо, 2 квітня Рада також відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Як повідомлялося, нещодавно міністр соцполітики Наталія Королевська заявила, що скасувати пенсійну реформу нереально.

Раніше Королевська говорила, що Пенсійна реформа довела свою неефективність, оскільки зберігається дефіцит Пенсійного фонду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.