МОЗ вважає, що Тимошенко можна повертати на зону

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.04.2013 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20464

У МОЗ України заявили, що з медичної точки зору необхідності у перебуванні екс-прем’єра Юлії Тимошенко в лікарні давно немає.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

"Фахівці МОЗ, що входять до Міжнародної медичної комісії з обстеження Юлії Тимошенко неодноразово висловлювали свою позицію щодо перебігу та термінів реабілітації пацієнтки. Зокрема, період перебування Тимошенко в медичній установі, який на сьогодні становить майже рік, суперечить усім українським та міжнародним стандартам лікування", - заявили в МОЗ.

У повідомленні також наголошується, що кількість реабілітаційних процедур, які отримала Тимошенко за весь цей період, становить більше 700, "що є небаченим явищем".

Окрім того, в МОЗ зазначили, що лікарі української частини Міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювалися стосовно можливого зворотного ефекту від такої кількості реабілітаційних заходів.

"Пацієнтка вже давно не потребує активного медичного втручання, а дії, які сьогодні реалізують лікарі харківської лікарні, зводяться до проведення масажних і фізкультурних процедур. Окрім того інформуємо, що українські лікарі вже неодноразово констатували відсутність будь-яких перешкод для виписування пацієнтки. Проте сама Тимошенко категорично проти цього. Винятково йдучи назустріч бажанням пацієнтки, МОЗ не приймає жодних активних дій щодо виписування Тимошенко з ЦКЛ. Як тільки пацієнтка висловить бажання бути виписаною, це буде зроблено", - зазначили в МОЗі.

Як відомо, у Качанівській колонії з кінця 2011 року відбуває покарання екс-прем’єр України Юлія Тимошенко. Проте з травня 2012 року вона перебуває на лікуванні в Центральній клінічній лікарні № 5 Харкова.

Від "Аратти": як ми всі мали можливість бачити і чути, ще зовсім недавно "імениті фахівці" МОЗ розповідали, що Юрій Луценко мало не симулянт і стан його здоров’я цілком дозволяє йому бути у концтаборі, а тюремна "больнічка" надає медичні послуги на рівні мало не спецклініки "Феофанія".

Проте, Луценко, як тільки опинився на волі - практично одразу ж потрапив "на стіл" до хірурга.

Цікаво, чи не відчувають дискомфорту "світила" МОЗу, які ставлять діагнози і призначають "лікування" загідно з традицій Берії?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.