СБУ знайшла чеченський слід. На відзнаку від Росії, на цьому не наголошувалося

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 31.01.2007 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2048

Служба безпеки України розкрила справу за фактом замаху на вбивство дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана у березні 2006 р.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко. За її словами, замах на вбивство вчинив уродженець Чечні Арсен Дзамбураєв, який проживав в Україні за викраденим паспортом. Його засуджено до 14 років позбавлення волі.

У взаємодії з Генпрокуратурою України СБУ встановила і замовника замаху на вбивство, теж уродженця Чечні. Його, за інформацією СБУ, затримано ФСБ Російської Федерації і притягнуто до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що 19 березня 2006 р., о 22:15 в чергову частину Дніпропетровського міського управління внутрішніх справ по лінії "02" поступив дзвінок, що біля будинку №4 на пл. Шевченко стріляють. Під час виїзду на місце опергрупи було встановлено, що невідомий, знаходячись на даху гаража, з відстані в 20 м обстріляв з автоматичної зброї автомобіль "Мерседес". В автомобілі в цей момент знаходився голова наглядової ради компанії "Славутич-Капітал", кандидат в депутати обласної ради від "Нашої України" Г.Корбан, а також його охоронець. Г.Корбан не постраждав, а охоронець з пораненнями грудної клітки, поперекової області і лівої гомілки був госпіталізований в обласну клініку ім. Мечникова.

Прокуратурою Жовтневого району м. Дніпропетровська було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 15 ч. 1 КК України (замах на навмисне вбивство).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.