Влада готується до виборів? Кримінальна справа за мирний протест

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2013 23:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20480

Сьогодні близько двох сотень активістів та мешканців селища Водогон Оболонського району Києва протестували проти незаконної вирубки дерев забудовником.

Як вже стало недоброю традицією, мирний протест громадян перейшов у сутичку з міліцією.

«У селищі Водогон сталася сутичка гюмешканців та активістів з міліцією. Ледь не заарештували Таню Чорновіл. Запакували кількох активістів. Зараз, після переговорів з міліцією, у активістів беруть пояснення на місці події. Тих, кого відвезли в райвідділ, повернули. Поволі все заспокоюється. Після цих подій керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників». - повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Володимир Ар’єв.

Як повідомив очевидець подій Мар’ян Ощановський, спецназ МВС жорстоко побив кількох протестувальників. «Затримано і побито Миколу Коханівського (він зараз у швидкій), Віталія Грузинова (Ведмедя) та Ігоря Луценка. Віталія та Ігоря утримують у машині. Селяни перекрили дорогу і не випускають машини з затриманими». - повідомив у Facebook Сергій Мельниченко.

Після діалогу нардепа з міліціонерами, затриманих доправили до Оболонського РУВС. «Зараз з селища Водогін всі поїхали в Оболонське РУВС. Сиджу разом з Грузовим, Луценком та Коханівським. У них візьмуть пояснення, після чого обіцяли відпустити. Буду тут поки не побачу на власні очі». - повідомив Ар’єв на Facebook.

Після складання протоколів затриманих дійсно відпустили.

Але згодо стало відомо, що за фактом акції протесту порушено кримінальну справу. «За фактом подій, що відбулися сьогодні в селищі Водогін Оболонського району відкрили кримінальне провадження за ст.296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України...
Затриманих активістів відпустили під зобов’язання з’явитися до суду. Їм інкримінували злісну непокору працівникам міліції ст.185 ККпАП. Однак, згідно повістки Грузинова його викликають до міліції для допиту у кримінальній справі за ст.296 я.2 Кримінального Кодексу Українт. Тобто, наразі, є всі шансти бути притягнутим до кримінальної відповідальності...» - повідомив Мельниченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.