Коли міліція робить вигляд, що не може знайти провокаторів, це робить громада

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.04.2013 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20481

У Черкасах створили Громадський комітет протидії проявам національної нетерпимості.

Фото провокаторів можна легко знайти в інтернеті, а їхню партійну приналежність і декілька прізвищ давно з’ясували свободівці

Приводом стала сутичка під час мітингу опозиції 6 квітня, коли невідомі молодики, вбрані у футболки із ксенофобськими закликами-написами «Бий жидів», спровокували бійку між учасниками мирного зібрання.

Через два тижні після цієї події жодного з них не знайшли і не покарали. Хоча міський голова Черкас Сергій Одарич заявив, що одного з провокаторів за фотографіями відшукали у соціальних мережах.

«Велика кількість учасників мітингу та журналісти встигли зафіксувати цей інцидент на фотоапарати та зробили відеозаписи. Черкащани самі розшукали фото невідомих молодиків у соціальних мережах, віднайшли сторінку одного із них. Утім, правоохоронці не поспішають з’ясовувати, хто ці молодики та чому вони прийшли на Театральну площу у футболках із ворожими написами. Керівництво міліції заявляє, що їм потрібно щонайменше два місяці для розслідування», – заявив Одарич.

У зв’язку із неспроможністю правоохоронних органів знайти правопорушників він ініціював створення Громадського комітету протидії проявам національної нетерпимості, який проведе самостійне розслідування інциденту.

У день створення Громадського комітету голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб взяв під особистий контроль розслідування інциденту на Театральній площі.

«Спроби підмінити правоохоронні органи «судом Лінча» можуть привезти до спалаху насильства в місті. Я вже давав доручення правоохоронним органам провести розслідування подій 6 квітня, і мене обурює, що досі не знайдено винуватців хуліганства. Влада і правоохоронні органи мають дати рішучу відсіч всім, хто хоче порушити громадський спокій черкащан та використовує міжнаціональні відносини у власних інтересах», – зазначив Тулуб.

Як повідомлялося раніше, у Черкасах на початку акції опозиції з’явилось півтора десятка молодих людей, одягнених у білі футболки з написами «ВО Свобода» та «Бий жидів!».

Акція об’єднаної опозиції була приурочена третій річниці перебування регіонала Сергія Тулуба на посаді очільника Черкаської ОДА.

Пізніше, 11 квітня депутати міської ради Черкас проголосували за розпуск виконавчого комітету і припинення повноважень заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади і керуючого справами. Міський голова Черкас Сергій Одарич ветував рішення Черкаської міської ради щодо розпуску виконавчого комітету, назвавши його «абсолютно юридично безграмотним».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.