Хроніки дерибану. Набули чинності два закони, ухвалені на “виїзному” засіданні нардепів

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 22.04.2013 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20487

В Україні набули чинності два закони, прийняті 4 квітня парламентською більшістю під час “виїзного” засідання Верховної Ради на вул. Банковій, легітимність проведення якого заперечувала опозиція.

Закони про внесення змін до бюджету-2013 про перерозподіл бюджетних коштів Міндоходів і ДержНС і внесення змін до бюджету для створення сприятливих умов для кредитування агросектору опубліковані у виданні "Голос України".

Так, закон № 164-VII передбачає перерозподіл бюджетних призначень для забезпечення виконання завдань і функцій, покладених на Міністерство доходів і зборів та Державну службу України з надзвичайних ситуацій, в межах загального обсягу витрат, передбачених у державному бюджеті на 2013 рік для органів виконавчої влади, які реорганізували. 5,8 млрд грн з державного бюджету виділено на діяльність Міндоходів і 1,7 млрд грн - на діяльність ДержНС в 2013 р.

А закон № 181-VII направляє 254,8 млн грн для підготовки передачі земель сільськогосподарського призначення у статутний капітал Земельного банку. Гроші підуть на проведення інвентаризації земель та на проведення експертних грошових оцінок ділянок.

Як повідомлялося раніше, провладні депутати провели 4 квітня засідання парламенту поза межами сесійної зали Верховної Ради, в будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8, на якому прийняли близько 20 законів.

Опозиція закликала спікера Володимира Рибака і президента не підписувати закони, прийняті на засіданні поза стінами парламенту, посилаючись на незаконність проведення такого засідання.

12 квітня ВАСУ прийняв рішення про те, що засідання 4 квітня було правоможним.

У свою чергу, Президент України Віктор Янукович у п’ятницю, 19 квітня підписав низку законів, прийнятих народними депутатами 4 квітня в актовій залі парламентських комітетів на вулиці Банковій у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.