На травневі свята прогнозують хорошу погоду

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.04.2013 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20490

Український гідрометеорологічний центр прогнозує суху погоду в Україні на 22-27 квітня; з 28 квітня очікується незначне похолодання та дощі.

Про це повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Температура 22-23 квітня залишиться відносно низькою, максимальна складатиме 10-15 градусів тепла, лише на Закарпатті 17-22 градуси. В нічні години ще спостерігатимуться заморозки. У більшості регіонів України на поверхні грунту температура становитиме 1-4 градуси", - повідомив Кульбіда.

Згідно з прогнозами синоптиків, 24 квітня очікується підвищення температури повітря до 20-25 градусів тепла по всій території України, а також припинення приморозків на грунті. Однак вже з 28 квітня синоптики прогнозують невелике похолодання у зв’язку з проходженням через Україну активного атмосферного фронту.

"28 квітня ми чекаємо проходження через Україну активного атмосферного фронту, який зумовить помірні дощі у західних, північних, центральних областях. Після проходження цього фронту відбудеться короткочасне зниження температури, після якого вона повернеться практично до літніх значень", - сказав Кульбіда.

Згідно з попередными прогнозами, на травневі свята в Україні прогнозується спекотна і суха погода.

"Стосовно травневих свят, ми зараз можемо робити лише попередні оцінки. Проте навіть ці попередні оцінки показують, що це буде спекотлива суха погода практично на всій території України", - зазначив Кульбіда, вказавши, що прохолодно може бути лише на заході країни.

Як повідомлялось, синоптики передбачають, що літо цього року буде спекотнішим, ніж минулого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.