Водіям хочуть підвищити штрафи

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 22.04.2013 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20491

За незаконне тонування планують штрафувати на 680 грн, а за невиконання вимог посадових осіб МВС – на 1700 грн

Відповідні зміни пропонується внести підготовленим Міністерством внутрішніх справ законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі види правопорушень».

Зокрема, в МВС наголошують, що законопроект підготовлений в рамках виконання пункту 197.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Законопроектом пропонується підвищити штрафи для водіїв за низку правопорушень. Зокрема, найбільше зросте штраф за непристебнутий ремінь безпеки: з 51-85 грн до 170-340 грн, а також за «невиконання вимог посадових осіб МВС» – до 1020 грн для звичайних водіїв і до 1700 грн для посадових осіб.

Також з´явиться новий штраф - за «установку на проїжджій частині предметів, які перешкоджають проїзду транспортних засобів або їх зупинці чи стоянці», крім окремо визначених випадків, пропонують штрафувати на 340-510 грн. або залучати до громадських робіт.

Крім того, міліції хочуть дати право «здійснювати в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації».

Також пропонується надати міліціонерам право відвідувати підприємства, установи й організації для виконання контрольних і профілактичних функцій щодо гарантування безпеки дорожнього руху і в установленому порядку видавати приписи на усунення виявлених порушень.

Як повідомлялося раніше, 15 квітня набули чинності зміни до правил дорожнього руху в Україні. Працівники Державтоінспекції не штрафуватимуть водіїв за недотримання нових правил дорожнього руху протягом місяця після набуття ними чинності – до 15 травня.

При цьому в день набуття чинності змін далеко не всі співробітники ДАІ могли правильно назвати нові знаки і розповісти про нововведення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.