Незалежна медіа-профспілка підтримала страйк журналістів ТВі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.04.2013 11:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20508

Незалежна медіа-профспілка підтримує страйк колективу телеканалу ТВі.

Про це сьогодні заявила НМПУ.

Медіа-профспілка вважає, що чергові в українському медійному середовищі з`ясування стосунків між медіа-магнатами відбуваються без врахування інтересів рядових журналістів. Саме це спричинило невдоволення колективу і спонукало його оголосити страйк.

НМПУ спостерігає за подіями і негайно реагуватиме на найменше порушення прав колективу, серед якого є члени медіа-профспілки. Наша професійна організація забезпечить юридичний і політичний захист членів колективу.

Крім того, медіа-профспілка з сумом констатує факт, що ТВі, який тривалий час займав незалежну позицію і асоціювався з реальною свободою слова, сам опинився в епіцентрі нездорових розбірок. Це загрожує, не лише втратою репутації для телеканалу, але і самому його існуванню. А відтак послаблює позиції вільного слова в Україні.

Подібна ситуація склалася в країні не вперше. Вона повторюватиметься і далі, поки власність ЗМІ залишатиметься непрозорою. НМПУ вважає, що необхідно ініціювати зміни до законодавства, які б гарантували, що власники мас-медій не зможуть ховатися за офшорними фірмами.

НМПУ закликає конфліктуючі сторони відмовитися від екстремальних форм боротьби і повернутися в цивілізовані рамки: провести переговори і ухвалити рішення з врахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.