Депутати ПАРЄ побачили бажання України виконати свої зобов’язання

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.04.2013 14:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20511

Парламентська асамблея Ради Європи підтримує Україну на шляху європейської інтеграції і бачить її бажання виконати зобов’язання.

ака письмова декларація була прийнята у Страсбурзі в ході пленарної сесії ПАРЄ.

Свої підписи під документом поставили 30 депутатів ПАРЄ з різних країн і різних політичних груп.

"Ми вітаємо прихильність української влади та практичні результати, досягнуті в рамках реалізації грудневих висновків Ради Європейського Союзу щодо України. Це свідчить про бажання України підписати Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року в рамках саміту "Східного партнерства", - йдеться в заяві.

Підписанти відзначають, що особливе значення має той факт, що 22 лютого 2013 року Верховна Рада конституційною більшістю ухвалила заяву про реалізацію Україною євроінтеграційних прагнень і укладення Угоди про асоціацію.

"Указ Президента України про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука також підтвердив бажання України виконати зобов’язання, в тому числі, пов’язаних з виконанням рішень Європейського суду з прав людини. Ми очікуємо подальшого прогресу у здійсненні всіх судових рішень", - підкреслюється в заяві.

Разом з тим, підписанти зазначають, що для створення необхідних для підписання Угоди умов досягнутий "критичний момент".

"Тому ми закликаємо обидві сторони - Україна і Європейський Союз - зробити все можливе, щоб наблизити Україну до Європейського Союзу в найкоротший період часу", - заявили депутати ПАРЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.