Єврокомісар Фюле вказав Києву на невирішені питання, що потребують уваги

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 24.04.2013 21:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20517

У Брюсселі відзначили досягнення Києва в підготовці до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, проте вказали на наявність деяких невирішених питань, які вимагають додаткової уваги.

"Пакет документів, прийнятий Україною для забезпечення гарантування європейської політики співпраці, відображає рішучість підписання угоди про асоціацію до саміту Східного партнерства", - говориться в заяві єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле, поширеній за підсумками його зустрічі з секретарем РНБО України Андрієм Клюєвим.

Разом з тим, за словами Фюле, поточний моніторинг українських запланованих дій свідчить про те, що деякі невирішені питання вимагають додаткової уваги.

Фюле також зазначив, що "Україні необхідна як більшість, яка створить конструктивний клімат (для діалогу - прим. ред.), так і конструктивна опозиція, яка зможе взяти відповідальність в ім’я українського народу".

У зв’язку з цим він привітав факт, що європейський порядок денний "стає консолідованим фактором в українській політиці".

Як повідомлялося раніше, на Клюєва покладено обов’язок координації зусиль України в сфері європейської інтеграції. Як раніше писало ZN.UA, апарат РНБО вже готує першу доповідь президенту Віктору Януковичу про результати виконання доручень у сфері євроінтеграції.

Зараз Київ виконує рекомендації європейських партнерів для підписання Угоди про асоціацію, яка, згідно з планами, має відбутися в листопаді 2013 року на Вільнюському саміті "Східного партнерства".

Нещодавно канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Україні необхідно подолати ще цілий ряд проблем" - в основному мова йде про правову систему і про ставлення до прав людини і громадянських свобод.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.