Влада змінила тактику: замість «барикад» з громадського транспорту - дострокове «святкування»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.04.2013 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20521

Влада вкотре намагається завадити проведенню загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!» і запланувала концерт на Соборній площі Черкас, де сьогодні мав відбутися мітинг «Вставай, Україно!».

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Соборна площа по всьому периметру оточена наметами Партії регіонів. Тут сьогодні, 25 квітня, начебто має відбутися концерт до Дня перемоги, який, як відомо, відзначається лише через два тижні.

Як стало відомо, учора в навчальні заклади Черкас надходили дзвінки з обласного управління освіти і науки та методичного кабінету з вимогою забезпечити виступи шкільних творчих колективів на концерті до Дня перемоги. При чому про це повідомляли в примусовому порядку: «Якщо не будуть співати учні - будуть співати художні керівники».

Цей захід, за планами місцевої влади, має розпочатися на Соборній площі у той самий час, що й збір учасників маршу «Вставай, Україно!».

Повідомляємо, марш «Вставай, Україно!» в Черкасах, як і заплановано, розпочнеться о 17.00 від площі Дружби Народів. Проте марш рушить не до Соборної, а до Театральної площі, де й відбудеться мітинг.

Закликаємо жителів Черкащини долучитися до маршу, що пройде центром Черкас із площі Дружби Народів, та мітингу «Вставай, Україно!» на Театральній площі.

Як повідомлялося раніше, 12 квітня влада Харкова, намагаючись завадити проведенню акції «Вставай, Україно!», спричинила в місті транспортний та комунальний колапс. Площа Рози Люксембург, звідки мав рушати марш «Вставай, Україно!», була повністю заблокована зчепленими трамваями. Усі три мости, які ведуть від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де мав пройти мітинг, було перекрито. По вулицях було відкрито каналізаційні люки, з яких текла вода, й начебто велися ремонтні роботи.

Схожа ситуація відбулася 13 квітня в Полтаві, де Театральна площа Полтави, де мав відбутися мітинг «Вставай, Україно!», по всьому периметру була оточена автобусами та мікроавтобуси із жовтими номерами громадського транспорту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.