У Каськіва витратять з бюджету 8 млн на проект чергових «Нью Васюків»

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.04.2013 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20525

ДП «Інвест Україна» 17 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «ЕСОММ Со» на розробку техніко-економічного обґрунтування Національного проекту «Місто майбутнього» – формування стратегічного плану та системи проектів розвитку міста». Вартість угоди склала 7,80 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До 5 серпня 2013 року потрібно розробити ТЕО проекту для чотирьох територій: «Київ Сіті» – створення центру ділової активності в місті Київ; «InterMedicalEcoCity» – розробка стратегічного плану створення нового міжнародного медичного реабілітаційного містечка на Арабатській стрілці у Херсонській області; «Технополіс «П’ятихатки» – обґрунтування можливості створення міста – технополіс в Харківської області; «Східний Крим» – комплексний розвиток територій Східного регіону Криму.

60% акцій «ЕСОММ Со» належать голові правління компанії – Євгену Серединіну. Він також є одним із засновників ТОВ «Земельні інформаційні системи», яке в свою чергу є одним з засновників ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», що на тендері було єдиним конкурентом «ЕСОММ Со» з різницею 0,3%.

На сайті «Інвест Україна», яке є підрозділом Державного агентства з залучення інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, докладних даних про цей проект наразі немає.

З інших 14 проектів Нацагентства поки що у жодного немає приватних інвесторів.

Як повідомлялось, найскандальнішим із національних проектів, який реалізувало відомство Каськіва, стало будівництво LNG-терміналу. 11 березня стало відомо, що держпідприємство LNG-термінал не змогло залучити два кредити на загальну суму 221,946 млн євро (один на 160 млн, інший - на 61,946 млн євро). У повідомленні підприємства, розміщеному на веб-порталі "Державні закупівлі", зазначається, що в обох випадках LNG-термінал отримав менше двох заявок від потенційних кредиторів.

Як повідомлялося раніше, Держінвестпроект 26 листопада 2012 року підписав угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Одеській області. З іспанської сторони документ підписав угоду з іспанським лижним інструктором Джорді Сарда Бонвехі.

Після цього компанії Gas Natural Fenosa і Enegas заявили, що жодних документів не підписували, а Джорді Сарда Бонвехі не є їх представником. Іспанські компанії також додали, що не розглядають питання участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу в Україні.

Кабінет міністрів створив комісію з розслідування обставин підписання угоди про співпрацю в реалізації національного проекту «LNG-термінал», навколо якого розгорівся скандал.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року Президент Віктор Янукович назвав малоефективною реалізацію національних проектів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.