Журналістам ТВі не дають розслідувати скандал на власному каналі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 26.04.2013 10:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20531

Журналістам новин телеканалу ТВі не дозволяють робити заплановані ними сюжети.

Про це йдеться у заяві колективу каналу.

«Камери тепер видають журналістам і операторам за підписом керівника інформаційного мовлення Єгора Чечеринди», - сказано в заяві.

Як відомо, Чечеринду на посаду керівника інформаційного мовлення ТВі призначив директор каналу Артем Шевченко, затверджений на цій посаді 23 квітня всупереч волі формального власника каналу Костянтина Кагаловського.

24 квітня Держреєстр вилучив ім’я Шевченка, повернувши на його місце попереднього гендиректора Наталію Катеринчук.

Журналісти ТВі оголосили страйк проти зміни керівництва каналу. Водночас низка репортерів розсліду вальних програм заявили, що поведуть дослідження ситуації зі зміною власника та керівників ТВі.

Проте, за даними Тиждень.ua, вони не можуть займатися цим дослідженням, оскільки їм не видають необхідного обладнання. Це і викликало появу цитованого листа.

У зверненні журналісти каналу також закликають усіх небайдужих прийти до каналу ТВі у п’ятницю, 26 квітня, о 12 годині дня. Колектив ТВі обіцяє провести зустріч із глядачами і пояснити свою позицію.

Як повідомлялося раніше, комітет профспілки "Журналістів телеканалу ТВі" вимагає розірвати трудовий договір з новим керівництвом каналу. Серед іншого журналісти також вимагають оприлюднити прозору структуру власності юридичних осіб, які є власниками каналу ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара.

23 квітня на офіційному сайті ТВі з’явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також вказувалось, що новим інвестором каналу став бізнесмен Олександр Альтман.

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук і власник ТВі Костянтин Кагаловський заявили про рейдерське захоплення каналу. Кагаловський заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Частина колективу ТВі оголосила страйк: до з’ясування ситуації зі справжнім власником журналісти телеканалу відмовляються виходити в ефір.

Міліція розпочала кримінальне провадження щодо конфлікту у телекомпанії ТВі, згідно з ч.1. ст.356 КК – самоуправство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.