Лідери опозиції заявили про підтримку журналістів, які страйкують на ТВі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.04.2013 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20534

Сьогодні лідери трьох опозиційних фракцій парламенту: «УДАР» Віталій Кличко, «Свобода» Олег Тягнибок, «Батьківщина» Арсеній Яценюк, оприлюднили спільну заяву щодо ситуації, яка склалася на телеканалі ТВі.

Ми подаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява лідерів трьох опозиційних парламентських фракцій: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», ПП «Удар Віталія Кличка»

23 квітня 2013 року на телеканалі ТВі відбувся конфлікт, який може призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України. Телеканал ТВі є одним із небагатьох засобів масової інформації, в повсякденній роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної та неупередженої інформації. ТВі займав об’єктивну та незаангажовану позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних. Саме за це ТВі дивилася, цінувала та підтримувала численна глядацька аудиторія.

Тому для нас, як і для всього суспільства, вкрай важливим є збереження такої редакційної політики телеканалу. Ми підтримуємо вимоги страйкуючих журналістів щодо ухвалення Редакційного статуту, який би унеможливив тиск на журналістів, втручання в їхню професійну діяльність, зняття програм з ефіру та політичну цензуру на телеканалі.

Ми також вважаємо, що потрібно негайно оприлюднити інформацію щодо кінцевого власника ТВі та структуру власності цієї телерадіоорганізації.

Переконані, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені усі: журналісти, інвестори, власники, а найбільше – українські громадяни, які в умовах нинішнього авторитарного режиму потребують об’єктивної та незаангажованої інформації.

Керівник фракції ВО «Батьківщина»
Арсеній ЯЦЕНЮК

Керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка»
Віталій КЛИЧКО

Керівник фракції ВО «Свобода»
Олег ТЯГНИБОК


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.