Більшість українців вважають, що Януковича змусили помилувати Луценка

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 26.04.2013 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20535

Більше двох третин (69,4%) громадян України позитивно поставилися до помилування Юрія Луценка Президентом Віктором Януковичем.

Про це свідчать дані соцопитування Центру Разумкова.

При цьому більшість опитаних (53,7%) вважають, що помилування відбулося під тиском міжнародного співтовариства, 18,4% дотримуються думки, що під тиском громадської думки України, і 14,7% - з доброї волі Президента.

У вирішальній ролі міжнародного суспільства у звільненні Луценка переконані більшість або відносна більшість жителів усіх регіонів і прихильників всіх парламентських партій.

Переважна більшість (69,4%) громадян вважають, що Янукович чинить особистий вплив на суди і діяльність правоохоронних органів щодо Юлії Тимошенко і Луценка. Таку думку поділяє переважна більшість жителів Західного, Центрального та Східного регіонів і відносна більшість Південного; понад 90% тих, хто на останніх парламентських виборах голосував за ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", 85,2% представників електорату "УДАРу", 53,1% представників електорату Комуністичної партії України і відносна більшість (43,3%) тих, хто голосував за Партію регіонів.

Щодо впливу звільнення Луценка на положення опозиції, то найчастіше опитані дають відповідь, що це ніяк не вплине (38,6%) або посилить опозицію (31,5%).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.