Свободівці заявляють, що міліціонери вербують серед партійців стукачків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.04.2013 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20538

Київська міська організація ВО “Свобода” висловлює своє обурення з приводу системного тиску міліції на членів та прихильників партії після так званого “інциденту зі сніжками”, що стався 2 квітня 2013 року біля Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба “Свободи”.

За останні кілька тижнів на безглузді допити в органи МВС було викликано десятки активістів, часто людей приводили примусово, забираючи з дому, роботи чи навчання. Сотням людей постійно дзвонять невідомі, які представляються "співробітниками міліції" та "запрошують на бесіду". Під час допитів на адресу свободівців лунають погрози, а слідчих цікавлять не тільки події 2 квітня, а все, що стосується діяльності "Свободи" в Києві.

Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" розцінює усі ці події лише як політичний тиск та спробу зменшити активність націоналістів у столиці.

На особливу увагу заслуговує ситуація, що склалася навколо 19-річного студента Києво-Могилянської академії свободівця Артема Дробота. Під час допитів начальник кримінальної міліції Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві Віталій Горбачук намагався схилити Артема до "неформальної співпраці" з органами МВС, простіше кажучи – пропонував стати "стукачем". Взамін за такі "послуги" міліційний начальник пропонував Артему гроші. При чому міліцію цікавила інформація не про якісь конкретні правопорушення, а передусім про суто політичну діяльність "Свободи" в Києві.

Київська міська організація ВО "Свобода" заявляє: міліція повинна шукати реальних злочинців, а не перетворюватися на політичну поліцію – інструмент боротьби з противниками режиму. А деяким міліційним чинам, таким як добродій Горбачук, варто поменше прагнути вислужитися перед керівництвом і припинити спроби вербовки "стукачів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.