Кремлівські одкровення. Для радника Путіна митний кордон - це барикада

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.04.2013 22:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20543

Угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом закриває назавжди можливість участі України в Митному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Про це заявив радник Президента Росії Сєргєй Глазьєв в ефірі програми «Шустер Live».

«Угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом, яку ви плануєте підписати в листопаді, закриває назавжди можливість участі у Митному союзі з Росією, Білоруссю та Казахстаном», – підкреслив він.

«Якщо Україна входить нехай навіть у незбалансовані відносини, дискредитаційні для себе з Європейським союзом, з втратою приблизно на $1,5 млрд умов торгівлі – за розрахунками, на цю суму погіршиться торговельний баланс України...», – зазначив радник Путіна.

Він наголосив, що Україні це «не вигідно».

«Але Україна в це входить. Для чого? Єдиний результат, який від цього відбувається – це закриття дверей до Митного союзу. Більше нічого ця угода не дає», – вважає Глазьєв.

«Я міг би вам із задоволенням сказати, що ми готові переглянути угоду щодо газу. Але є ж правила торгівлі. Є здоровий прагматизм, заснований на економічних інтересах сторін. Тут говорилося про торговельні війни...», – додав він.

Радник Президента РФ зазначив, що ми живемо в умовах ринку, а не в умовах «єдиного соціалістичного братерства».

«А умови ринку такі, що там конкурують господарюючі суб’єкти. Конкурують за свій прибуток, за свої інтереси. Якщо ми хочемо, щоб Україна отримувала ті переваги, які мають учасники єдиного економічного простору – Білорусь і Казахстан, значить потрібно бути всередині, а не ззовні», – підкреслив він.

«Митний кордон – це лінія барикад. Якщо ви з одного боку барикад, всередині єдиного економічного простору, значить ви отримуєте всі ресурси і все своє виробництво такі ж, як всі інші. На основі добросовісної прямої конкуренції. Якщо ви з іншого боку барикад, то ви природно отримуєте всі принади сучасних ринкових відносин. І нікуди від цього не подітися», – заявив Глазьєв.

«Найголовніше – навіть не вигода, яку отримає український споживач щодо газу і нафти. Найголовніше – це доступ на ринок», – наголосив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.