Законопроект про «Нафтогаз» спрямований на передачу ГТС Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.04.2013 00:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20547

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» характеризує як державну зраду урядовий законопроект про дозвіл приватизації НАК «Нафтогаз України» та його «дочок» і оренду газотранспортної системи та підземних сховищ газу.

«Уряд Азарова подав до Верховної Ради законопроект, який, у разі ухвалення, призведе до втрати Україною контролю над своєю газотранспортною системою», − йдеться в заяві об’єднання.

«…передання РФ української ГТС поставить жирний хрест на будь-яких кроках України до енергетичної незалежності. Це пряма зрада національних інтересів, а всі ініціатори таких законодавчих змін, як і всі ті, хто своїми голосами у Верховній Раді підтримає цей законопроект, є державними зрадниками», − наголошує «Свобода».

У документі наголошується, що ВО «Свобода» послідовно виступає за збереження ГТС у власності і під контролем української держави. Також про неприйнятність законопроекту заявляв лідер Фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і партія УДАР.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність із транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.