Хроніки “покращення”. У Донецьку невиплата зарплати після рішення суду стало «фішкою нових українських»

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.04.2013 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20548

У Донецьку на сьогоднішній день 561 судове рішення про стягнення заборгованості по заробітній платі жителям міста залишаються невиконаними.

Про це заявила в своєму виступі на міжвідомчій нараді прокуратури перший заступник прокурора м. Донецька Юлія Куликова.

«Сьогодні проблемним є питання низького рівня реального виконання судових рішень, прийнятих по позовах і заявах прокурорів про стягнення заборгованості по заробітній платі громадянам. На даний час невиконаними залишаються 561 рішення на загальну суму 6,5 млн грн», - сказала Куликова.

Вона також підкреслила, що залишається сьогодні актуальним для Донецька питання погашення заборгованості по виплаті заробітної плати на підприємствах-банкрутах, яка склалася перед працівниками 24 підприємств на суму понад 34 млн грн.

За словами прокурора, тільки працівникам Авіакомпанії «Донбассаеро» заборговували 10,8 млн грн, ВАТ «Точмаш» - 7,4 млн грн, Тресту «Донбассшляхбуд» - 6,7 млн грн.

«Багато підприємств-банкрутів мають майно, проте тривалий час його реалізація не проводиться», - сказала Куликова і додала, що перевірки законності розпорядження майном підприємств-банкрутів з боку арбітражних керівників, повнота ухвалення ними заходів з погашення заборгованості по виплаті зарплати органами прокуратури і внутрішніх справ «практично не проводилися».

Прокурор пояснила, що велику проблему даної категорії становлять підприємства, які за наявності заборгованості не мають майна або воно не є ліквідним. При цьому контролюючі органи, що входять в комітет кредиторів, не ініціюють виключення даного майна з ліквідаційної маси, не реагують на бездіяльність ліквідаторів з його реалізації і своєчасному закриттю ліквідаційного балансу.

Серед таких підприємства банкрути «Росукройл», «Експометал», «Донецькавтотранс», «Донецькліскомунгосп» та інші.

Куликова нагадала, що в цілому на сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі мають 72 підприємства міста на загальну суму 63,6 мл. грн, з них - 69 підприємств, піднаглядних органам прокуратури, на загальну суму 48 млн грн.

Від «Аратти»: на наш хлопський розум, виправдання чиновниці виглядають , м’яко кажучи, наївно.

Згідно з чинним законодавством невиплата зарплатні є кримінальним злочином. От нам цікаво, де ж були «правоохоронні» органи? На околоземній орбіті?

Згідно з чинним законодавством невиконання рішення суду є кримінальним злочином. І що? Чому чиновники, які з такою легкістю застосовують виконавче провадження проти громадянина, наприклад, за несплату комірного чи ще за якісь борги, абсолютно безсилі зробити те ж саме, захищаючи право громадянина на оплату його праці?

Чи «біомаса» має одне право - голосувати за Партію регіонів, якій належить абсолютна влада у Донецьку?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.