Україна стала космічною випадково. Вважає Кучма

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 31.01.2007 19:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2055

Україні немає і не буде фінансових можливостей для освоєння космосу.

Українська ракета-носій "Зеніт" на стартовому майданчику морського космодрому.

Про це повідомив екс-президент України Леонід Кучма. За його словами, Україна на сьогодні є космічною державою лише тому, що була у складі Радянського Союзу. На сьогодні головне – не розтратити те, що ми маємо, а це людський і технічний потенціал.

Він зауважив, що на сьогодні важливо не досягнення, а усвідомлення того, що буде завтра, і де місце України в глобальних процесах. Л.Кучма не виключив можливості, що Україна може опинитися на узбіччі освоєння космосу в 21 сторіччі.

Екс-президент підкреслив, що ракетно-космічна галузь України має такі носії, яких не мають в світі. "Я не хочу, щоб Україна залишилась з ракетою Зеніт" - додав він.

Від “Аратти”: Хто-хто, а Леонід Данилович, зробив величезний особистий вклад у те, щоб максимально зменшити конкурентоздатність України на космічному ринку. Починаючи від ратифікації ядерного роззброєння нашої держави на кабальних умовах. Це - автоматично закрило доступ та право розробляти космічні та інші високі технології.

Ми вже не будемо казати про “ударні темпи” розкрадання національного багатства, яке очолював особисто “папа”. Також промовчимо про унікальну корупційну систему влади, створену колишнім цековцем Кучмою. Зазначимо лише, що “вінцем” його творіння став єдиний кандидат від влади та прем'єр двічі не судимий Янукович.

То ж дійсно, - звідки ж в Україні візьмуться кошти на космічні дослідження? Своїм “пацанам” не вистачає на цукерки в Монте-Карло. Тому й українці літають у космос на американських космічних кораблях. Як гості.

Хоча повністю знищити космічну індустрію поки що не вдалося. Напевно, уряд проффесіоналів ще замало часу керує державою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.