Лавринович визнав, що Янукович може помилувати Тимошенко і без комісії

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.04.2013 17:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20555

Президент Віктор Янукович може прийняти рішення щодо помилування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко без рекомендації комісії при президентові України з питань помилування.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович під час прес-конференції у Києві.

"Ця комісія створена для того, щоб готувати аргументовані пропозиції для глави держави. Глава держави бере свої рішення відповідно до Конституції, спираючись на те, що йому пропонують, але рішення приймає глава держави", - сказав Лавринович.

"У даному випадку Президент дивиться, прислухатися чи не прислухатися до тих рекомендацій, які йому дають", - додав міністр.

Як повіломлялося раніше, 27 квітня Комісія при президентові у питаннях помилування на своєму засіданні розглянула питання про помилування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко і вирішила, що питання про її помилування є передчасними.

Захист Тимошенко переконаний, що Янукович може помилувати екс-прем’єра, незважаючи на рекомендації комісії при президентові з помилування.

11 квітня під час візиту в Миколаїв Янукович назвав неможливим помилування екс-прем’єра Юлії Тимошенко, доки тривають суди над нею.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.