За антиукраїнську угоду з Москвою звільнено польських чиновників

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.04.2013 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20558

Польський газовий монополіст РGNiG звільнив з посади голову правління компанії за неспроможність зупинити угоду про нову гілку російського магістрального трубопроводу в обхід України.

Прем’єр-міністр Дональд Туск два тижні тому звільнив міністра державної скарбниці, коли дізнався про меморандум між польською компанією і "Газпромом" щодо будівництва гілки газопроводу Ямал-Європа в обхід України, як він казав, від журналістів.

PGNiG, у якій власність уряду Польщі становить 72%, у заяві пояснила звільнення з посади пані Пьотровської-Оліви тим, що голова правління втратила довіру ради директорів компанії.

Сама Гражина Пьотровська-Оліва наполягає, що всі її дії у зв’язку з меморандумом щодо нової гілки газогону були законні і відповідали її зобов’язанням перед акціонерами компанії.

"Я не розглядаю сьогоднішнє рішення про моє звільнення як таке, що викликане моєю роботою на посаді голови правління", - заявила вона.

Наглядова рада компанії звільнила з посади і заступника голови правління PGNiG Радослава Дудзінського.

Нова жертва скандалу

Як пише польське видання Gazeta Wyborcza, Гражина Пьотровська-Оліва є однією з найпопулярніших бізнесвумен Польщі.

Вона вже багато років перебуває біля керма цілої низки стратегічних польських компаній, а на посаду голови правління PGNiG потрапила з керівної посади в нафтовому концерні PKN Orlen.

Пані Пьотровска-Оліва розповідала, що її хобі - гарне взуття, а також, що полюбляє підбори-шпильки заввишки 13 см, повідомляють польські ЗМІ.

За час її керівництва PGNiG вартість акцій компанії зросла на 46%, повідомляє агентство ділових новин Reuters.

Саме вона керувала польським нафтогазовим монополістом, коли в листопаді минулого року Польща домовилася з "Газпромом" про нижчі ціни на нафту.

Після новин про звільнення Пьотровської-Оліви з посади акції PGNiG впали на 1,9% під час закриття торгів на варшавській біржі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.