Мін`юст підключився до лохотрону Черновецького? (оновлено)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2007 20:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2056

Міністерстово юстиції зареєструвало розпорядження про підвищення тарифів у Києві. Так каже Черновецький. Або фантазує...

Про це на засіданні робочої групи з перевірки законності нових комунальних тарифів заявив мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє “Українська правда” із посиланням на НТН.

Він повідомив, що Мін’юст зареєстрував розпорядження про підвищення тарифів, датоване 1 грудня, і тепер треба буде чекати в установленому порядку 3 місяці, поки там це розпорядження зареєструють.

Це означає, що Міністерство юстиції оприлюднило заяву, що вони ніяких претензій до міської влади не має.

Тим часом перший заступник мера столиці Анатолій Голубченко заявив, що 57% киян вже сплачують за новими розцінками.

Опозиційні депутати вважають, що треба платити за попередніми, і вимагають провести аудиторську перевірку обґрунтованості тарифів.

Раніше одним з мотивів не платити за комунальні послуги за новими тарифами було те, що вони не зареєстровані у Мін’юсті.

Від “Аратти”: Як ми й передбачали, “липа” про слухняних киян, що нібито сплачують комунальні послуги за новими тарифами, без перешкод дісталася верхніх ешелонів влади.

Анонімний "меценат" перекинув кошти на рахунок ГІОЦ, ГІОЦ зробив вигляд, ніби це заплатили кияни, Голубченко про це відзвітував, Черновецький, як автор цього гешефту радісно доповів по всім інстанціям, генпрокуратура визнала тарифи “липовими”, мін`юст, за словами Черновецького, зареєстрував розпорядження про підвищення тарифів, а кияни як не платили за новими розцінками так і не платять. Хто ж кому шахрай? І чи покращить це ситуацію із реальним наповненням міської скарбнички?

З іншого боку, приймаючи до уваги певні неадекватні дії нинішнього мера, можна висловити і сумнів з приводу його заяви, - бо ще недавно він стверджував що тарифи взагалі не потрібно реєструвати в мін`юсті.

Навіть, якщо і тарифи подавалися до затвердження до міністерства юстиції, то існує певний порядок їх реєстрації. І він різниться від того, про який заявив мер-юрист:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
від 03.10.1992 року № 493/92

"Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади"

1. Установити, що з 1 січня 1993 року нормативно-правові акти, які видаються міністерствами, іншими органами виконавчої влади, органами господарського управління та контролю і які зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, підлягають державній реєстрації.

3. Нормативно-правові акти, зазначені в статті 1 цього Указу, набувають чинності через 10 днів після їх реєстрації, якщо в них не встановлено пізнішого строку надання їм чинності.


Де там про "три місяці", ми так і не знайшли. Кияни, - робіть висновки...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.