ЄСПЛ визнав арешт та утримання Юлії Тимошенко під вартою є незаконними та політично вмотивованими

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2013 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=20561

Європейський суд з прав людини одноголосно виніс рішення у справі Юлії Тимошенко: арешт та утримання Юлії Тимошенко під вартою є незаконними та політично вмотивованими.

Про тце повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Як повідомлялося раніше, адвокати Тимошенко направили до ЄСПЛ скаргу 10 серпня 2011 року. У скарзі скарзі захист Тимошенко оскаржував умови досудового утримання у Лук’янівському СІЗО і Качанівській колонії, ненадання належної медичної допомоги, транспортування до лікарні у Харкові проти її волі 20 квітня 2012 року та отримання ушкоджень під час цього перевезення, цілодобове відео спостереження за нею.

Як повідомляли адвокати лідера опозиції, вони оскаржили умисне утримання під вартою без достатнього юридичного обґрунтування, яке передбачалося чинним на той момент КПК.

У жовтні 2011 Тимошенко року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Зараз Вона перебуває на лікуванні у Харківській лікарні.

Нагадаємо, що у минулу суботу комісія з помилувань при Президенті України відхилила клопотання про помилування Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.